Stadsdriehoek

De Stadsdriehoek is het historisch centrum van Rotterdam. Je vindt hier dan ook tal van winkels, eetgelegenheden en andere voorzieningen. In het centrum van Rotterdam woon je in een meergezinswoning. Er zijn namelijk geen eengezinswoningen in de wijk te vinden. Het merendeel van de mensen in Stadsdriehoek is hoogopgeleid en het gemiddelde bruto jaarinkomen is er vrij hoog.

Over Stadsdriehoek

Stadsdriehoek bestaat al sinds de middeleeuwen. Dankzij de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn er echter weinig oude gebouwen in de Stadsdriehoek te vinden. Het oude stadhuis is overigens wel blijven staan. Ondanks dat veel gebouwen de bombardementen niet overleefd hebben, kent de wijk ook bijzondere architectuur. Een goed voorbeeld daarvan zijn de kubuswoningen. Stadsdriehoek is ook interessant vanwege de vele voorzieningen. Je kunt er dan ook goed uitgaan, winkelen en uit eten. De wijk lijkt vooral populair te zijn onder mensen van middelbare leeftijd, zonder thuiswonende kinderen.

Voorzieningen in Stadsdriehoek

Omdat Stadsdriehoek het historisch centrum van Rotterdam is, vind je er ontzettend veel winkels. Zo is er altijd een supermarkt op loopafstand te vinden. Maar ook vind je er koffietentjes, eetgelegenheden en drogisterijen. In deze levendige wijk is ontzettend veel te doen. Vrijwel alle noodzakelijke voorzieningen bevinden zich in de buurt. Ook kun je in het centrum makkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor gezinnen met kinderen is de wijk wellicht minder geschikt. Er zijn namelijk geen middelbare scholen in de buurt, alhoewel je er wel kinderdagverblijven vindt.

Vanuit Stadsdriehoek ben je zo in een van de andere wijken in het centrum. Je hoeft slechts enkele minuten te fietsen als je naar de Coolsingel wilt. Hier vind je allerlei grote winkelketens, waaronder de Bijenkorf.

Demografie

Stadsdriehoek heeft ruim 18.000 inwoners. De meeste inwoners zijn van middelbare leeftijd en ruim 70% is ongehuwd. Slechts zo’n 7% van de inwoners heeft een leeftijd tussen de 0 en 15 jaar. Veruit de meeste mensen vallen in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Meer dan de helft van de inwoners is hoogopgeleid. Het gemiddelde bruto jaarinkomen is met € 39.300 aan de hoge kant. In de wijk vind je vooral eenpersoonshuishoudens en stellen zonder kinderen.

Huizen in Stadsdriehoek

Er bevinden zich meer dan 9.400 woningen in Stadsdriehoek. 34% van de woningen zijn koopwoningen. Het grootste gedeelte van de woningen is voor 2000 gebouwd. In de wijk zijn alleen meergezinswoningen te vinden. Het grootste gedeelte van de woningen bestaat uit appartementen met lift. Er zijn echter ook appartementencomplexen zonder lift in de wijk te vinden. Meer dan de helft van de woningen in de wijk heeft energielabel B of beter. De huizen in Stadsdriehoek zijn de afgelopen jaren flink in waarde toegenomen. In 8 jaar tijd is de gemiddelde woningwaarde in de wijk namelijk met meer dan 90% gestegen. De gemiddelde woningwaarde bedroeg in 2021 € 346.000

Wonen in Stadsdriehoek

Vind je het prettig om in de stad te wonen? Dan kan wonen in Stadsdriehoek erg aantrekkelijk zijn. Wonen in Stadsdriehoek is vooral interessant vanwege de vele voorzieningen op loopafstand. Het is bovendien een levendige wijk, waar altijd wat te doen valt. De wijk is met name aantrekkelijk voor gezinnen zonder kinderen. In de wijk zijn namelijk geen middelbare scholen te vinden.

Een woning vinden in Stadsdriehoek

Woon je graag in de stad en lijkt Stadsdriehoek de perfecte buurt te zijn? Dan kunnen onze makelaars je helpen bij het vinden van een woning. Wij zijn bekend met de lokale huizenmarkt en helpen je graag om een passende woning te vinden. Ben je er nog niet van overtuigd dat Stadsdriehoek de perfecte wijk voor jou is? Dan kunnen onze makelaars je ook woningen in andere wijken aanraden, op basis van jouw woonwensen.