Rotterdam West & Delfshaven

De wijken die vallen onder Delfshaven en Rotterdam West zijn veelzijdig en sfeervol. In bepaalde delen van Delfshaven en Rotterdam West zijn relatief veel monumentale panden bewaard gebleven. Vanuit Delfshaven en Rotterdam West ben je binnen no-time in het centrum van Rotterdam. De gemeenschap is hier hecht en er zit veel variatie in de woningen. Dit alles maakt Delfshaven en Rotterdam West een prettige locatie om te wonen.

Over Rotterdam West & Delfshaven

Het klassieke Delfshaven was in eerste instantie een onderdeel van Delft. In 1795 werd Delfshaven zelfstandig, en in 1886 werd het onderdeel van Rotterdam. In de Tweede Wereldoorlog zijn twee wijken in dit stadsdeel gebombardeerd, namelijk Bospolder en Tussendijken. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn er daarom veel nieuwe woningen gebouwd aan de noordkant van Delfshaven. Toch is er ook een groot gedeelte van dit gebied bewaard gebleven. In de historische wijk Delfshaven, de wijken Middelland en het Nieuwe Westen vind je dan ook veel monumentale panden.

Voorzieningen in Rotterdam West & Delfshaven

In Delfshaven en Rotterdam West vind je diverse supermarkten en veel eethuizen. In de verschillende eethuizen kun je gerechten uit allerlei verschillende culturen proberen. Daarnaast vind je in dit deel van de stad ook diverse parken, waaronder De Schat van Schoonderloo. Hier kun je als bewoner een rustgevende wandeling maken. Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse scholen in de wijk te vinden.

Demografie

In het stadsdeel Delfshaven (dit is incl. Rotterdam West) wonen meer dan 76.000 mensen. De meeste inwoners vallen in een leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar. Daarnaast kent de wijk ook relatief veel mensen met een leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar. Met meer dan 50% bestaan veruit de meeste huishoudens in de wijk uit één persoon. Het merendeel van de mensen in dit stadsdeel is dan ook ongehuwd. Het gemiddelde bruto jaarinkomen bedraagt in Delfshaven circa € 22.700. Daarmee is het gemiddelde inkomen hier relatief laag.

In Delfshaven en Rotterdam West wonen mensen met allerlei verschillende opleidingsniveaus. Daarnaast zijn er in dit stadsdeel ook inwoners met allerlei verschillende afkomsten te vinden. Delfshaven en Rotterdam West zijn dan ook een erg veelzijdige wijken.

Huizen in Rotterdam West & Delfshaven

In Delfshaven en Rotterdam West vind je meer dan 35.400 woningen, waarvan 27% een koopwoning is. Er zijn echter ook eengezinswoningen in dit stadsdeel te vinden. De gemiddelde woningwaarde was in 2021 iets meer dan € 222.000. In circa 8 jaar tijd is de woningwaarde met 77% gestegen. Dat is vooral te danken aan de huidige huizenmarkt. Ook in veel andere wijken en steden is een flinke stijging te zien. Relatief gezien kun je in Delfshaven vrij goedkoop wonen.

Omdat veel woningen in Rotterdam West en Delfshaven ouder zijn, zijn er ook veel woningen met energielabel G. Toch heeft meer dan 50% van de woningen energielabel C of beter. 17% van de woningen heeft zelfs energielabel A.

Wonen in Rotterdam West & Delfshaven

Wonen in Rotterdam West of Delfshaven is interessant vanwege de relatief lage huizenprijzen. Ondanks de lage woningprijzen, zijn er relatief veel voorzieningen in de buurt. Zo vind je er diverse winkels en scholen. De buurt is bovendien erg veelzijdig. Je vindt er mensen met allerlei afkomsten en allerlei verschillende opleidingsniveaus. Rotterdam West en Delfshaven zijn geschikt voor huishoudens met verschillende gezinssamenstellingen. Ook wonen er mensen van alle leeftijden.

Een woning vinden in Rotterdam West & Delfshaven

Lijkt het jou leuk om in Delfshaven of Rotterdam West te wonen? Dan helpen wij je graag bij het vinden van een geschikte woning! Wij kennen de lokale huizenmarkt goed en zijn op de hoogte van het actuele aanbod. Weet je nog niet zeker of je in Delfshaven wilt wonen? Dan kunnen onze makelaars je ook andere woningen uit Rotterdam laten zien. Als je graag in Rotterdam wilt wonen, ben je bij ons absoluut aan het juiste adres.