Kralingen & Crooswijk

De twee wijken Kralingen & Crooswijk liggen pal naast elkaar, maar hebben ieder een unieke sfeer en eigen elementen. Zo vind je in Kralingen een klein percentage eengezinswoningen, het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Verder vind je in Crooswijk veel winkels en eettentjes. Bovendien is bijna alles op loopafstand. Er is een goede verdeling van opleidingsniveaus onder de inwoners en de kans is groot dat je in een meergezinswoning gaat wonen. De sfeer van de twee wijken is het best tijdens een wandeling te proeven.

Over Kralingen & Crooswijk

Kralingen is een deel van het oude Ambacht Kralingen en ziet een duidelijke tweedeling. Er is namelijk een duidelijk verschil tussen Kralingen-Oost en Kralingen-West. Kralingen-Oost is ruim met meer groen en luxere woningen. Dit is meer een buurt voor welgestelden. Kralingen-Oost heeft veel meergezinswoningen.

De wijk Crooswijk heeft een minder bewoond verleden en kende vooral veel industrie. Voorheen vond je hier een bekende marinierskazerne, de Heinekenbrouwerij en Jamin. De industrie heeft in Crooswijk plaatsgemaakt voor woningen. Veel kantoorgebouwen zijn verdwenen, met het unieke Heineken kantoorgebouw als uitzondering.

Voorzieningen van Kralingen & Crooswijk

In de wijk Kralingen vind je de Erasmus Universiteit. In de wijken Kralingen & Crooswijk wonen dan ook relatief veel studenten. Daarnaast vind je in deze wijken ook een groot stuk natuur: het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Er is voldoende te ontdekken voor liefhebbers van de natuur. Ook kun je diverse watersporten beoefenen op de plas. In Kralingen-Crooswijk is er ook voldoende te beleven voor een avondje uit. Op de Crooswijkseweg, aan het Noordplein en aan het Oostplein, vind je veel winkels en tentjes om te eten en drinken. Dit kun je uitstekend combineren met een wandeling over de Maasboulevard, waar je geniet van een prachtige skyline.

Demografie van Kralingen & Crooswijk

Kralingen & Crooswijk tellen gezamenlijk 54.725 inwoners. Omdat Kralingen & Crooswijk vaak samen worden gezien als wijk of stadsdeel, zie je een goede verdeling van leeftijd. De meeste inwoners van Kralingen & Crooswijk vallen in de categorie 25 tot 45 jaar met maar liefst 17.210 personen. Per buurt kan de verdeling van de leeftijden sterk verschillen. De burgerlijke staat van de inwoners van Kralingen & Crooswijk is voor 66,1% ongehuwd. Er is een spreiding in opleidingsniveau: 42,8% van de inwoners zijn hoogopgeleid en 32,9% heeft een middelbaar opleidingsniveau. Het gemiddeld inkomen per inwoner bedraagt € 28.235.

Huizen in Kralingen & Crooswijk

Het type woningen dat je overwegend vindt in Kralingen & Crooswijk is meergezinswoningen. In deze wijk vind je slechts 8% eengezinswoningen. Dit is een percentage over de 28.273 woningen in de wijk. Slechts 25% van dit aantal zijn koopwoningen. Het overgrote deel van de huizen in deze wijk zijn voor 2000 gebouwd. De gemiddelde waarde van deze huizen is in een aantal jaar snel gestegen. De gemiddelde waarde van een woning in Kralingen & Crooswijk bedroeg in 2021 € 297.104.

Wonen in Kralingen & Crooswijk

Wonen in Kralingen & Crooswijk is ideaal voor mensen die het wonen in de stad willen combineren met natuur in de nabije omgeving. Zo geniet je van het comfort van een grote stad door allerlei voorzieningen zoals winkels dicht in de buurt te hebben. Daarnaast is de natuur van het Kralingse Bos ook zeer nabij.

Een woning vinden in Kralingen & Crooswijk

Lijkt wonen in Kralingen & Crooswijk je perfect te passen? Dan kunnen onze makelaars je ondersteunen in de zoektocht naar de perfecte woning. We helpen je graag om een passende woning te vinden die aan al je woonwensen voldoet. Zijn de wijken Kralingen & Crooswijk toch niet de match voor jou? Dan kunnen onze makelaars ook een andere wijk aanraden die beter aan je woonwensen voldoet.