Blijdorp & Bergpolder

Zoek je meer ruimte en rust en kun je de stad nog niet missen? Dan zijn woningen in Blijdorp & Bergpolder zeer interessant. De rustige straten in combinatie met veel stadse voorzieningen maken het prettig wonen.

Over Blijdorp & Bergpolder

Blijdorp is een wijk die al jaren menig harten heeft veroverd door haar vriendelijke karakter. Er is veel groen in de straten, de charmante jaren ’30 woningen zijn een lust voor het oog en het populaire Vroesenpark is altijd dichtbij. Tegelijkertijd is het stadscentrum van Rotterdam nog heel dichtbij.

Bergpolder ligt tussen de wijken het Oude Noorden, het Liskwartier en Blijdorp in. Het stadscentrum van Rotterdam is heel dichtbij en voor de natuurliefhebbers zijn de Bergse plassen ook op loopafstand. Zo is er veel te ontdekken in de directe omgeving van smaakvolle restaurants en gezellige cafés tot groene parken en mooie singels om in te wandelen.

Voorzieningen

De wijken Blijdorp & Bergpolder hebben heel veel te bieden. In Blijdorp staat de mooiste dierentuin van Nederland: de Rotterdamse Diergaarde oftewel Diergaarde Blijdorp. Het is een van de oudste dierentuinen van het land en nog steeds zeer populair bij zowel jong als ouder publiek. Zodra de zon schijnt is het Vroesenpark een ware trekpleister voor buurtbewoners. Ieder voorjaar ontstaat hier een soort festivalsfeer met de vele picknickkleedjes, live gitaarmuziek en allerlei soorten zonaanbidders. Voor hondenbezitters is er ook een speciale hondenspeeltuin om de benen van je viervoeter te strekken. Voor kinderen zijn er diverse speeltuinen en ook genoeg opties in buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven. Er zijn een aantal supermarkten in de wijk en Blijdorp heeft een eigen metro- en randstadrailstation. Het fijne van Blijdorp is, dat er ook een aantal leuke restaurants zijn, zodat je niet persé de stad in hoeft tijdens een avondje uit. In Bergpolder, zijn alle voorzieningen van Blijdorp binnen handbereik. Daarnaast is hier het Van Maanenbad, een monumentaal zwembad inclusief buitenbad. Park de Groene T ligt in deze wijk, een klein park in de vorm van een T, betrokken bewoners zorgen dat deze plek steeds mooier en meer divers wordt. In de toekomst komt hier een mooi park bij, namelijk het dakpark boven de hofbogen wat Bergpolder nóg aantrekkelijker maakt. Je kunt dan heel ontspannen van Bergpolder richting centraal station lopen terwijl je geniet van al het groen.

Demografie

De wijk Blijdorp telt 10.485 inwoners in 2022. Het is een populaire wijk onder alleenstaanden in de leeftijdscategorie 25 tot 45. Bijna de helft van de inwoners valt binnen deze categorie met een aantal van 4.805 personen. Van het totaal aantal inwoners is 64,2% hoogopgeleid. Daarmee zijn er vrij veel hoogopgeleide mensen in de wijk te vinden. Een aandeel van 48% van de huishoudens bestaat uit alleenstaanden. Samenwonenden zonder kinderen vormen de volgende categorie met 29%. Blijdorp is een populaire wijk onder starters en hoogopgeleiden.

De demografie van Bergpolder verschilt niet veel van die van Blijdorp. De belangrijkste verschillen zie je in de leeftijdsverdeling en de gezinssamenstelling. Bergpolder heeft een nog groter aantal inwoners met een leeftijd van 25 tot 45. Deze categorie bestaat namelijk uit meer dan de helft van het totale aantal inwoners. Verder is ook het aandeel eenpersoonshuishoudens groter met 56%.

Huizen in Blijdorp & Bergpolder

De woningen in Blijdorp & Bergpolder zijn allemaal tussen 1931 en 1940 gebouwd. Bijna iedere woning in deze wijken is een meergezinswoning. Daarbij zijn ongeveer twee derde van de woningen appartementen zonder lift. Denk hierbij aan 63% in Blijdorp en 67% in bergpolder. In beide wijken vind je een gelijkende hoeveelheid benedenwoningen: 23% en 24%. In deze wijken vind je ook een aantal appartementen met lift. De woningwaarde ligt wel sterk uiteen. Zo is de gemiddelde waarde van een woning in Blijdorp in 2021 € 309.000 en in Bergpolder € 242.000.

Wonen in Blijdorp & Bergpolder

Wonen in de wijken Blijdorp en Bergpolder is populair onder alleenstaanden en stellen zonder kinderen. Je geniet in beide wijken van voldoende voorzieningen, vooral voor vrijetijdsbesteding. Daarnaast bevinden zowel het centrum als het centraal station zich op loopafstand.

Een woning vinden in Blijdorp & Bergpolder

Wil je ook wonen in de wijken Blijdorp & Bergpolder? Laat een van onze makelaars je dan helpen in de zoektocht naar een passende woning. Twijfel je nog of deze wijken geschikt voor je zijn? Dan kunnen wij je ook van dienst zijn met het zoeken in een breder gebied naar een woning die aan je woonwensen voldoet.