Proef

Bij Plek houden we wel van een goed glas wijn. En nu hebben we het geluk dat er sinds 2023 een wijnbar bij ons om de hoek is geopend van de welbekende wijnkoperij Platenburg. Dat laten we ons geen tweede keer zeggen!

Wijn als beleving

Naast de populaire wijnwinkel wilden ze bij Platenburg ook de beleving van wijn gaan aanbieden. En hoe beleef je wijn het beste? In een huiselijke ontspannen sfeer en met goed gezelschap natuurlijk. Maar ook in je eentje voel je je er op je gemak, dankzij het gastvrije personeel en de sfeervolle ambiance. Ondertussen gaan de lekkerste kleine hapjes rond, je hoeft enkel je hand uit te steken en je wordt bediend. Bij Proef kun je relaxed achterover gaan zitten en proeven van de beste wijnen die de wereld te bieden heeft.

Gigantisch assortiment wijnen

Het voordeel van een proeflokaal van een wijnkoperij is dat er een gigantisch assortiment wijnen ter beschikking staat! Er is er keuze uit meer dan 1000 wijnen, een droom van elke wijnliefhebber. Maar laat je vooral verrassen door de sommelier, vertel wat jouw smaak is of wat je zou willen proeven vandaag, het zal je niet teleurstellen. Ga gezellig in gesprek met het deskundige team en verrijk je kennis over de wijnen die je drinkt of ziet. Je zult geïnspireerd naar huis gaan en de volgende keer weer iets nieuws willen proberen.

Masterclasses

En wil je meer? Dan zijn er ook masterclasses en proef-workshops om je wijnkennis te vergroten. Zo is er de workshop Leren Proeven bij Proef, een proeverij van Pinot noirs of Chardonnays uit alle windstreken en kun je op wijnreis door te proeven van verschillende wijnen uit een bepaald gebied. De leukste manier om iets nieuws te leren wat ons betreft!

Kortom, Proef is een waar wijnparadijs midden in de Stadsdriehoek waar je met een glimlach en een goed gevoel naar buiten gaat. Een leuke plek om te bezoeken!