Leuke plek – Rotterdamse oogst

Elke zaterdag is er op het Noordplein in het Oude Noorden van Rotterdam een lokale ‘farmers market’ die uniek is in Nederland. Een leuke plek om te bezoeken!

De markt van de toekomst

Tijdens de lockdowns de afgelopen 2 jaar, was dit dé plek waar menig Rotterdammer te vinden was voor een ‘uitje.’ Deze lokale boerenmarkt is mede hierdoor in populariteit toegenomen en gegroeid waardoor het nu een geliefde plek is om je wekelijkse boodschappen te doen én bijzondere verwennerijen voor het weekend te scoren.

Dit jaar is het 13e jaar dat de Rotterdamse Oogst bestaat. Vroeger een jaarlijks festival met muziek en kunstenaars op het Heemraadsplein, nu élke zaterdag een markt op het Noordplein met diezelfde vibe van toen.

Opgericht vanuit een behoefte voor een boerenmarkt, weten waar het eten op je bord vandaan komt en wie dat heeft geproduceerd. De boeren hadden dezelfde behoefte en wilden weer in contact komen met de mensen die hun producten afnemen.

Soort foodtruck festival

Ja, deze markt voelt een beetje als een festival, door alle unieke kraampjes en de net zo unieke ‘kunstenaars’ die erachter staan, livemuziek en de vele foodtrucks.

De uitnodigende picknicktafels onder de bomen van het plein nodigen uit om even neer te ploffen na al dat ‘gewinkel’. ’s Zomers kun je onder het genot van een lekker koel drankje alle leuke bezoekers bewonderen. Verder geeft het je gewoon een fijn gevoel dat je je steentje bijdraagt door je bezoek aan de markt van de toekomst. Lokaal je voedsel kopen, weten waar het vandaan komt en de Rotterdamse ondernemers zelf ontmoeten en supporten. Daar word je gewoon blij van!

Producten die je nergens anders kunt vinden

Hier vind je vernieuwende producten die niet goed te krijgen zijn in de supermarkt. Zo is de markt zeer geliefd bij vegetarische en veganistische bezoekers, vanwege de ruime keuze aan vega(n) hapjes, vegan kazen en zelfs een vegan Franse patisserie genaamd Epicurieus met knisperende croissants. Maar ook voor de liefhebbers van vlees is er ruime keuze.

Chicken of the Woods? Eekhoorntjesbrood en Eikhaas? Dit is maar een hele kleine selectie van de honderd soorten paddestoelen die verkocht worden door Casa Reinders.

Ultraverse bubbelende kombucha

…of bijzondere tempeh, niet gemaakt van sojabonen maar van quinoa of boekweit! CLARK Fermentation maakt ze wekelijks vers! Je darmflora maakte zojuist een dansje. 😉

Maar vergis je niet, ook voor al je biologische groente en fruit kun je hier gewoon terecht, het hele jaar door. Supervers en van dichtbij!

Wanneer?
Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur op het Noorplein in Rotterdam.