Ben je toe aan een beetje afwisseling en wil je een keer iets nieuws proberen?

Ga dan eens dineren bij restaurant De Rotonde, gevestigd op de Goudsesingel dus bij ons om de hoek! Zij maken gebruik van duurzame, lokale producten en gebruiken ingrediënten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Denk hierbij aan producten zoals sorghum of schorseneer.

Door bewust te zijn van de hoeveelheid afval die ze creëren, dat te verminderen en hun producten zo puur mogelijk bereiden, onderscheiden ze zich van vele restaurants in Rotterdam. Naast lokale en duurzame producten die ze gebruiken, hebben ze ook een expert op het gebied van natuurwijnen.

foto: Maxime Scharrenberg

De Rotonde denkt goed na over de combinaties en producten die ze in de keuken gebruiken. Ze streven naar een wereld waarbij er genoeg eten is voor iedereen, zonder daarbij de dieren of de planeet te beschadigen. Ze proberen gaandeweg erachter te komen of je nu bijvoorbeeld beter melk van de boer om de hoek kan gebruiken waar een levend dier voor wordt gebruikt, of dat het beter is om kokosmelk te gebruiken van een multinational waarvan je niet precies weet waar het vandaan komt of hoe het gemaakt is.

foto: Nije Bijvank

Het restaurant bestaat uit ervaren personeel met allemaal hun eigen specialiteit.  Door zichzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te proberen zetten ze een progressieve keuken neer. Ze werken vanuit een open keuken waar je aan de bar kan aanschuiven om zo te zien hoe jouw eten bereid wordt.

 

De eigenaren hebben bij veel toprestaurants gewerkt en geleerd, en droomde er al jaren van om een eigen restaurant te beginnen. Toen ze tijdens de pandemie tijd hadden om er goed over na te denken hebben ze besloten het gewoon te gaan doen. Zo bestaat sinds 2020 restaurant De Rotonde. Ondanks dat het een vrij nieuw restaurant is, is het al ontzettend bekend en succesvol. Het heeft zelfs afgelopen jaar de Falco Eleonora Award gewonnen! Dit is een duurzaamheidsprijs die wordt uitgereikt aan Belgische en Nederlandse horeca.

foto: Maxime Scharrenberg

Benieuwd naar de unieke producten en gerechten? Loop vooral een keertje binnen en ontdek het zelf! En valt het zo in de smaak dat je het thuis ook een keer zou willen maken? Dat kan zeker, want de recepten zijn allemaal op de website te vinden. website restaurant Rotonde

logo: restaurant Rotonde